Julius Caesar SUOMEKSI

08.09.2021 kl. 19.00 – 20.45

LIPUT

Julius Caesar on yksi William Shakespearen tunnetuimpia, mutta Suomessa varsin harvoin esitettyjä teoksia. Klockriketeaternin ja Sirius Teaternin yhteistyönä toteuttama esitys pysyy uskollisena sekä Shakespearen tekstille että kielelle, mutta näyttää herkullisesti karnevalisoiden, kuinka ajankohtainen klassikkonäytelmä on myös nykypäivänä.

Julius Caesar ravistelee patriarkaalista maailmanjärjestystä ja mekanismeja, jotka saavat ihmisen mieluummin aloittamaan sodan kuin myöntämään olevansa väärässä. Esitys on sekä teatterin lukemattomia mahdollisuuksia hyödyntävä groteski ilottelu että vallan, maskuliinisuuden ja kunnian käsitteitä eri perspektiiveistä lähestyvä syvällinen pohdiskelu. Tragedia, komedia, runomittainen silosäe ja glittertoogien säihke yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi. 

Monitaiteisen esityksen visuaalinen maailma ja absurdi huumori liikkuvat monella eri tasolla ja aikakaudella, tarjoten katsojalle lukuisia eri samaistumispintoja.

Historiallisia tapahtumia seurataan monen eri henkilön näkökulmasta. Jokainen päähenkilö tuo oman lisänsä yhä syvenevään katastrofiin, eikä kukaan heistä pysty katkaisemaan tapahtumien kierrettä.

Antiikin omaa ääntänsä rakastavat miesselittäjät tuodaan esityksessä näyttämölle lukuisten, keskenään ristiriitaisten elementtien kautta. Mikään rakenne ei ole ikuinen, ellemme itse niin päätä.

OHJAUS: Carl Alm
DRAMATURGIA: Per Ehrström
LAVASTUS: Milla Martikainen
PUVUSTUS: Liisa Pesonen
ÄÄNI & MUSIIKKI: Kristian Ekholm
VALO: Matti Raita
NÄYTTÄMÖLLÄ: Wilhelm Grotenfelt, Tuuli Heinonen, Paul Holländer, Johanna af Schultén, Sanna Stellan



Plats
Teatteritalo Universum
Perämiehenkatu 13
00100 Helsingfors


Arrangör
Klockriketeatern