man standing in front of white wall, a drawing on the wall
woman standing in front of a dark background with green video projection
25.6–29.7.2024
Artikel

Klockriketeatern turnerar med Skärgårdsteatern och bjuder in till en föreställning baserad på den svenska sångaren och poeten Carl Michael Bellmans liv och verk.

LÄS MER

2024-25
Artikel

Klockriketeatern och Svenska Folkskolans Vänner söker nyskrivna korta texter som inspirerats av kvinnliga nobelpristagare. Vi bjuder in kvinnliga och icke-binära skribenter för att skapa en växelsång med en pristagare. De utvalda verken framförs på scen. Skicka in ett eller flera förslag senast den 12 maj 2024.

LÄS MER

12.7.2024
Artikel

Med anledning av Nobelpriset i litteratur 2023 hyllar Klockriketeatern Jon Fosse genom att ge pjäsen Jag är vinden (Eg er vinden, 2007) som läsdrama.

Läs mer

Kommande föreställningar

Tisdag
25.6
19:00

BELLMAN Lovisa

BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva!
Österstjernehallen
Torsdag
27.6
19:00

BELLMAN Lill-Pellinge

BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva! 
Solhälla, Lill-Pellinge
Fredag
28.6
19:00

BELLMAN Spjutsund

BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva! 
Byarsborg, Spjutsund
Måndag
1.7
19:00

BELLMAN Bromarv

BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva! 
Hembygdens väl, Bromarv
Tisdag
2.7
19:00

Bellman Söderlångvik

BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva! 
Söderlångvik, Dragsfjärd

Aktuellt

Scenograf och kostymdesigner Liisa Pesonen: en färgstark och flyttbar föreställning

Läs en intervju med scenografen och kostymdesignern för BELLMAN – Är jag född så vill jag lefva!Läs mera »
17.04.2024 kl. 15:00

Open call – NOBELFESTEN

Klockriketeatern introducerar i samarbete med Svenska folkskolans vänner NOBELFESTEN – ett nytt koncept med en serie av nyskapade texter. Under nästa teatersäsong presenterar vi – på scen och inför publik – totalt tio nya korta texter som inspirerats av fem Nobelpristagare i litteratur.Läs mera »
12.04.2024 kl. 09:00

Det ekologiska valet som utgångspunkt

Föreställningen Julius Caesar, 2020–2023, hade hållbarhet i åtanke i hela produktionsprocessen – kostymdesigner Liisa Pesonen och scenograf Milla Martikainens skrev en rapport om arbetet. Bekanta dig med den här!Läs mera »
11.04.2024 kl. 10:00

Till minnet av skådespelaren Frank Skog

Skådespelaren, regissören och dramatikern Frank Skog avled idag efter en lång tids sjukdom. Hans kamp mot sjukdomen är som en bild av Frank själv: seg och envis, positiv, alltid nyfiken och med en speciell förtröstan och värme i allt han tog för sig.Läs mera »
04.04.2024 kl. 15:20

Följ oss på Instagram

människor klädda i vitt sitter på golvet mot en mörk bakgrund

Klockriketeatern
– Finlands internationella nomadteater

Välkommen till Klockriketeatern!

Vår första föreställning, Harry Martinsons Vägen till Klockrike, hade premiär år 1991. På 30 år har vi vuxit till en av de mest betydelsefulla fria teatrarna i Finland.

Med rötterna djupt i det svenska språket har Klockriketeatern utvecklats till en internationell mötesplats med flerspråkig och mångkulturell verksamhet. Idag är vi en nomadteater, utan fast scen – världen är vår scen. Samarbeten, flerkonstnärliga satsningar, samhälleliga och aktuella teman samt kompromisslös konstnärlig kvalitet är hörnstenar i vår verksamhet.

Från och med år 2022 verkar Klockriketeatern som en statsandelsteater. Det betyder i praktiken att vår finansiering är ännu stabilare än tidigare, vilket möjliggör en långsiktigare planering.

LÄS MER OM KLOCKRIKETEATERN